رله فیندر

رله فیندر یک نوع سوئیچ تبدیل بوده که توسط جریان برق تغییر حالت می دهد و روشن خاموش می شود.

در این مقاله قصد داریم تا کاربران را با رله فیندر و هر آنچه که مربوط به این قطعات است، آشنا سازیم؛ در صورتی که راغب هستید در این زمینه به اطلاعات جامع و مفیدی برسید به شما پیشنهاد خواندن این محتوا را می دهیم، با ما همراه باشید.

معرفی رله فیندر

رله فیندر نوعی کلید تبدیل است که با ولتاژ جریان برق و الکتریسیته خاموش و روشن می شود.

رله ها دارای یک عایق و پوششی هستند که سیم پیچ های مسی به همراه یک هسته بر روی آن ها تعبیه شده است؛ آرماتور حرکت دار که تشکیل شده از یک اتکا فنری اتصال داده شده به یک انتهای آن و یک تماس فلزی مانند، پیوسته به یک طرف دیگر می باشد که این تنظیمات بر روی هسته قرار می گیرند و زمانی که سیم پیچ فعال می گردد، آرماتور را به طرف خود می کشاند؛ آرماتور حرکت دار مانند یک مکان مشترک در نظر گرفته می شود که می خواهد به مدار خارجی اتصال یابد.

انواع سری های رله فیندر به همراه توضیحات

رله فیندر های معمولی دارای مدل های مختلفی هستند که هر کدام یک کیفیت و کارایی دارند و طیف گسترده انواع آن ها به شرح موارد زیر است.

  1. رله فیندر مدل ۴۰۶۱: این مدل از رله فیندر ها دارای یک کنتاکت ۱۶ آمپر با جنس نقره و نیکل هستند که خودشان شامل دو زیر مجموعه رله بویین حساس و رله بویین معمولی می باشند که توسط سوکت ها در تابلو برق نصب می شوند و به نام رله شیشه ای فیندر نیز آن ها را می شناسند و اغلب هم در خروجی های PLC مورد استفاده قرار می گیرند.
  2. رله فیندر سری ۵۵۳۲: این رله ها دارای ۲ کنتاکت با جنس نیکل و نقره هستند که ۱۰ آمپر می باشند و کاور آن ها ۸ پایه خطی دارد و دارای نشانگر ال ای دی، فلگ مکانیکی و دکمه تست قفل هستند و از طریق سوکت ۹۴۸۲ بر روی تابلو های برقی نصب می گردند.
  3. رله فیندر مدل ۵۵۳۳: این نمونه از رله ها نیز دارای ۳ کنتاکت نقره‌ای و نیکلی ۱۰ آمپر هستند که کاور آن ها به صورت ۱۱ پایه سوکتی است و مانند مدل ۵۵۳۲ دارای نشانگر ال ای دی، فلگ مکانیکی و کلید تست قفل می باشند و از طریق سوکت ۹۴۷۳ روی تابلو برق ها نصب می شوند.
  4. رله فیندر سری ۵۵۳۴: رله های مدل ۵۵۳۴ دارای ۴ کنتاکت ۷ آمپر هستند که روکش آن ها از جنس نیکل و نقره است و کاورشان به صورت ۱۴ پایه خطی می باشد و قابل راه اندازی بر روی ریل تابلو برق ها از طریق سوکت ۹۴۸۴ هستند.
  5. رله فیندر مدل ۶۰۱۲: این نوع از رله ها دارای دو کنتاکت ۱۰ آمپر هستند که جنس آن ها مانند سری های دیگر است و کاورشان دارای ۸ پایه گرد می باشد؛ تنها وجه تمایز رله فیندر های مدل ۶۰۱۲ با مدل های ۵۵ این است که این طرح از رله ها فاقد نشانگر LED می باشند و از طریق سوکت ۹۰۲۲ بر روی ریل تابلو برق ها نصب می شوند.
  6. رله فیندر سری ۶۰۱۳: رله فیندر مدل ۶۰۱۳ دارای ۳ کنتاکت ۱۰ آمپر با روکش نقره و نیکل است که کاور آن ها به شکل ۱۱ پایه گرد می باشد و از طریق سوکت ۹۰۲۳ قابل نصب بر روی ریل تابلو برق های صنعتی هستند.

مزایا و معایب رله فیندر

معمولا رله های فیندر به صورت اتوماتیک وار کار می کنند و برای قطع و وصل کردن مدار نیاز به دخالت دست ندارند و از طریق سیگنال هایی که به آن ها داده شده است، مدار را قطع و وصل می کنند که این موضوع یکی از مهم ترین مزایای رله فیندر محسوب می شود.

اما این رله ها همان طور که مزیت دارند دارای معایبی نیز هستند که یکی از عیوب آن ها این است که زمانی که رله ها می خواهند حالت خود را تغییر دهند از خود جرقه تولید می کنند و به همین منظور برای استفاده در محیط های انباشته از گاز، مواد شیمیایی و قابل اشتعال مناسب نخواهند بود.

رله های فیندر سرعت عملکرد پایینی دارند و به همین علت نمی توان از آن ها در تمام مکان ها استفاده نمود.

زمانی که ولتاژ رله های فیندر در سطح پایین باشد، این قطعه ها توانایی انجام فعالیت ندارند، پس در هنگام بهره گیری از رله ها نباید کنتاکت آن ها را در جریان های بالا با یکدیگر هم تراز نمود؛ به همین علت است که رله فیندر هایی که به شکل مکانیکی فعالیت می کنند در بازه زمانی یکسان، باز و بسته نمی شوند و این امکان را به وجود می آورند که رله ها دچار صدمه شوند.

نحوه خرید رله فیندر

شرکت ایتالیایی فیندر از مجموعه های بزرگی است که در زمینه تولید رله های صنعتی از سال ۱۹۵۴ مشغول به فعالیت می باشد.

از آن جایی که این محصولات کاربرد فراوانی در صنعت الکترونیک کشور دارند، تقاضا برای خرید آن ها بالا بوده و فروش بالایی در بازار هدف به آن ها اختصاص داده شده است.

رله ها اغلب در مارک های متعدد با سری های مختلف در بازار وجود دارند که یکی از بهترین نوع آن ها فیندر است  و رله فیندر ها جزو کالاهای وارداتی به حساب می آیند و از کیفیت بالایی نیز برخوردار هستند.

شرکت فیندر در ساخت انواع رله از پیشرفته ترین دستگاه ها و متبحر ترین منابع انسانی کمک می گیرد و محصولی با کیفیت و مقرون به صرفه را در اختیار مشتریان هدف قرار می دهد.

اما با توجه به این که رله فیندر ها جزو محصولات وارداتی و خارجی هستند چگونه می توان آن ها را خریداری کرد؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت که شرکت فیندر برای این که محصولات تولیدی خود را به آسانی در اختیار مصرف کنندگان قرار دهد، نمایندگی هایی را در سر تا سر دنیا به کار گرفته است که کالاهای خود را بتواند از طریق آن ها در دسترس مشتریان قرار دهد و خریدی مطمئن و راحت را برای آنان به ارمغان آورد.

تامین تجهیزات فنی ایران تتا یکی از نمایندگی های مجاز کمپانی فیندر است که تمام رله فیندر ها را با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت به بازار و افراد عرضه می کند و محصولات آن دارای ضمانت و خدمات پس از فروش هستند.

زمانی که قصد خرید رله فیندر  را دارید باید به نکات زیر توجه نمایید و با استناد بر آن ها انتخاب مناسبی انجام دهید.

  1. برند: توجه به برند، یکی از نکته های حائز اهمیت در زمان خرید رله است که باید محصول نام برده از یک مارک معتبر و شناخته شده تهیه شود و بهترین نوع این قطعات در شرکت فیندر به تولید می رسند.
  2. ولتاژ: رله های فیندر در ولتاژ های مختلفی به تولید می رسند، پس در زمان خرید باید به نوع ولتاژ آن ها توجه شود و مناسب ترین مدل آن انتخاب گردد.
  3. تعداد کنتاکت ها: رله ها دارای کنتاکت های متفاوتی هستند که باید با توجه به محیط های کنترل انتخاب گردند.
  4. دما: باید گفت که در دماهای بالا، جریان ها در سطح پایین از رله عبور می کنند و زمان خرید، این قطعات باید با توجه به میزان دمای محیط انتخاب شوند.

در خصوص هزینه های پرداختی مربوط به خرید رله فیندر ها می توان به این موضوع پرداخت که چون این قطعات جزو محصولات وارداتی هستند، هزینه مشخصی نمی توان برای آن ها در نظر گرفت زیرا قیمت آن ها با توجه به شرایط ارزی دچار نوسان می شوند و نرخ پایه ای ندارند.

اما با توجه به پژوهش ها و تحقیقاتی که در این زمینه انجام گرفته است، قیمت رله فیندر ها با توجه به کارایی، مدل و سطح کیفی ای که دارند ما بین ۱۱۲۰۰۰ تا ۸۵۰۰۰۰ هزار تومان می باشد که این هزینه ها طبق نرخ ارز و شرایط موجود در بازار دچار نوسان می شوند و ثابت نمی باشند.

سخن پایانی

رله ها همان طور که گفته شد توسط جریان برق دچار تغییر حالت می شوند و به این نحو، روشن خاموش می گردند و این قطعات جزو مهم ترین و اصلی ترین تجهیزات در صنعت برق و الکترونیک به حساب می آیند.

در این مقاله با رله فیندر، کاربرد ها و عملکرد های این محصول آشنا شدید و دانستید که برای چه کاری از انواع این قطعات استفاده می کنند.

مجموعه بزرگ تامین تجهیزات فنی ایران تتا در زمینه فروش رله فیندر به طور تخصصی، چندین دهه است که مشغول به فعالیت می باشد، چنانچه قصد خرید محصول نام برده را در حجم های عمده و خرده دارید می توانید از طریق سایت اینترنتی این شرکت، تمام مدل های آن را مشاهده کنید و نسبت به خرید رله فیندر مدنظر اقدام نمایید.

اگر راجع به رله فیندر نیاز به اطلاعات بیشتری دارید می توانید از طریق شماره تلفن های موجود در صفحه با کارشناسان مجموعه تامین تجهیزات فنی ایران تتا ارتباط برقرار کنید و از آنان راهنمایی بخواهید و پاسخ سوال های خود را دریافت نمایید.